13
Mar

Varning för domänskojaren Ensidia KB (969746-1045)

Varning för domänskojaren Ensidia KB (969746-1045)

ensidianetworks Varning för domänskojaren Ensidia KB (969746 1045)

   
Första kända aktivitet: Bolaget registrerat 2009-11-19
Registreringsdatum 2010-01-30
Upptagen på Svensk Handels varningslista 100205 under namnet iBNetworks KB och har tidigare agerat som faktureringsbolag åt Princita KB (969713-6415)
   
Typ av varning: Domänskojare per telefon
Ringer upp företag och påstår; ”Vi har en kund som vill registrera din domän under andra toppdomäner men vi är tvingade att ge dig förtur, men vi måste ha ett snabbt besked..”
Se övrig beskrivning längre ner.
   
Bolagsnamn: Ensidia KB
Organisationsnummer: 969746-1045
Verksamhetsnamn: Ensidia / Ensidia Networks / iBNetworks KB
Domänadress/er: [ensidianetworks.se] whois
Innehavare domänadress/er:

Kontakt-ID CARVAS0912-00001
Namn Carlos Vasquez
Företag Ensidia KB
Organisationsnummer [SE]969744-7846
E-postadress ensidianetworks@gmail.com
Adressrad 1 Björnbodatorg 3
Adressrad 2 -
Adressrad 3 -
Postnummer 16244
Ort VÄLLINGBY
Land SE
Telefon +46.82254567
Fax -
Skapad 2009-12-29
Senast ändrad -
Registrar Surftown Europe

OBSERVERA: Organisationsnumret som angivits är inte Ensidia KB:s, utan IT Exit i Stockholm KB och en felaktig adress som innehavs av Bostadsrättsföreningen Ullvide, även telefonnumret verkar vara påhittat.
 

Registrar / Ombud / Webbhotell: EJ LÄNGRE (tidigare Surftown Europe) 
 
Namnservrar: EJ LÄNGRE (tidigare ns1.surf-town.net, ns2.surf-town.net, ns3.surf-town.net) 
IP-nummer: -
   
   
Befattningsinnehavare (bolaget): Yanez Rodriguez, Jose Antonio (810831), Komplementär
Costaneda Henao, Juan Pablo (770714), Kommanditdelägare
 
Styrelseledamöter (bolaget): Yanez Rodriguez, Jose Antonio (810831), Komplementär
Costaneda Henao, Juan Pablo (770714), Kommanditdelägare
 
Andra kontaktpersoner (bolaget): Domäninnehavare: Carlos Vasquez, I Sverige finns endast denne med det namnet.
 
Bakgrundsfigur: Karl Tomas Segerlund (650211), se under beskrivning längre ner.
   
Boxadress: -
Besöksadress: RENSTIERNAS GATA 28 Karta 
Postnummer: 116 31
Ort: STOCKHOLM
   
Telefonnummer: 08-55118809 (enligt allabolag.se och hitta.se)
08-2254567 (enligt iis.se)
08- 551 188 84 (enligt ensidianetworks.se)
 
Faxnummer: 08-345 678 90 (enligt allabolag.se)
08- 551 188 09 (OBS samma nummer som är telenummer enligt ovan)
 
e-postadress: ensidianetworks@gmail.com
info@ensidianetworks.se
   
Plusgironummer: okänt (drabbade läsare får gärna komplettera)
Finns inget registrerat på organisationsnumret.
Innehavare Plusgironummer: okänt
   
Bankgironummer: BGNR: 490-3134 är registrerat på organisationsnumret.
 
Innehavare Bankgironummer Ensidia Komanditbolag
Renstiernasgatan 28
116 31 STOCKHOLM
ORGNR: 969746-1045
   
Innehar F-skattsedel: Aldrig registrerats för F-skatt
Är momsregistrerad: Har aldrig varit registrerad i Momsregistret
   
   
Tidigare kända aktiviteter: Ja, namnbyte från iBNetworks KB som agerade faktureringsbolag till domänskojaren Princita KB
   
Relationer till andra bolag: Ja, kopplingar finns mellan Ensidia KB/iBNetworks KB och Princita KB
   
Övrigt: Yanez Rodriguez, Jose Antonio (810831):s andra bolagsengagemang är:
 
Princita Kommanditbolag 
Bolaget registrerat: 2009-03-16
(Med på Svensk Handels varningslista sedan 090525)
Org.nummer: 969713-6415
Avregistrerad för F-skatt
Registrerad i Momsregistret
 
IT Exit i Stockholm Kommanditbolag 
Bolaget registrerat: 2009-09-22
Registreringsdatum: 2010-02-10
Org.nummer: 969744-7846
Aldrig registrerats för F-skatt
Har aldrig varit registrerad i Momsregistret
 
Costaneda Henao, Juan Pablo (770714):s andra bolagsengagemang är:
 
IT Exit i Stockholm Kommanditbolag 
Bolaget registrerat: 2009-09-22
Registreringsdatum: 2010-02-10
Org.nummer: 969744-7846
Aldrig registrerats för F-skatt
Har aldrig varit registrerad i Momsregistret
   
Beskrivning / Händelseförlopp:  
 
Bedräglig osann införsäljning: Det finns ingen annan kund som vill registrera domänerna.
 
Domänerna faktureras för- och påstås registreras i 10 år, men registreras i mestadels i 1 år, i enstaka fall i 2 år.
Vilket innebär att priset (1900 SEK per styck ex moms) är betydligt högre än vad som är brukligt för domänregistreringar.
Det handlar dessutom om (vanligtvis) domäner under 8 toppdomäner vid alla ingångna avtal dvs 8 * 1 900= 15 200 ex moms = 19 000:-
 
Domänerna registreras på kunderna, men med bluffarens e-mailadress, vilket är sk ”inlåsning”.
Det går inte att ändra DNSinställningar på domänerna eller flytta domänerna utan blufföretagets medgivande.
 

Enligt erfarenhet så vågar jag påstå att samtliga tre personer är bulvaner för den egentliga innehavaren av verksamheten; Tomas Segerlund.
 
Trenden är densamma och även om just Spanska/latinamerikanska namn inte förkommit tidigare, så är killarna nu 28, 32 och 41 år och bor ett stenkast från varandra i Bollmora/Haninge, söder om Stockholm.Namnet ”Ensidia” kände jag dessutom till sedan långt innan de startade verksamheten.
 
Detta eftersom jag vet att Colvento/Westpoint Solutions/Princita fått flytta webbhotell flitigt under sista året, från bla Crystone till Domaneshop till One.com och nu landat på Surftown.
 
Jag vet också att Tomas Segerlund under tiden han stod som VD för Princita registrerade domänen [ensidia.se].

Domännamn ensidia.se
Owner (kontakt-ID) domene0007-63675

Kontakt-ID domene0007-63675
Namn Tomas Segerlund
Företag Princita KB
Organisationsnummer [SE]969713-6415
E-postadress info@princita.se
Adressrad 1 Box 169
Adressrad 2 -
Adressrad 3 -
Postnummer 11173
Ort Stockholm
Land SE
Telefon +46.855115119
Fax -
Skapad 2009-05-19
Senast ändrad -
Registrar Domeneshop AS

 

Läs mer om Ensidia KB/iBNetworks KB och Princita KB (och Westpoint Solutions, Colvento IT och allt vad de kallat sig) HÄR
 

Uppdaterat 10/6 2010
Blev uppdaterad om att det finns ytterligare ett företag på samma adress upplagd på Svensk Handels varningslista sedan 100517:

Företagsdelen
Tel: 08-559 227 95
Elect Förlag AB
Org.nr: 556801-8799
Adress: Renstiernasgatan 28
Postadr: 116 31 STOCKHOLM

Nu kan man i allabolag och ratsit inte se annat än lagerbolagets uppgifter:
http://www.ratsit.se/5568018799
http://allabolag.se/5568018799
Personerna som enligt dessa registeruppgifter företräder bolagen är också lagerbolagsuppgifterna från BOLAGDIREKT SVENSKA AB, så de nya innehavarna har alltså inte uppdaterat uppgifterna ännu, varför det är lite svårt att kontrollera..

Läs mer om Domänskojare per telefon

109 Responses to “Varning för domänskojaren Ensidia KB (969746-1045)”

  1. Mats skriver:

    –>Personlig assistent, på vilket sätt har det gått illa för dem? Vore kul att veta så man kan gotta sig i deras olycka…

  2. Rolf Says: Mats ! Läs Peter Forsmans mycket informativa blogg, så förstår du vilka som vi har med att göra.Det är så gott som omöjligt att sätta dit dem. Betala aldrig. Gör inga förhandlingar.Efter att bestridit första fakturan med polisanmäl skriver:

    Mats! Läs Peter Forsmans mycket informativa blogg.så förstår du vilka vi har att göra med. Det är så gott som omöjligt att komma åt dessa bondfångare.När ni får fakturan BESTRID den
    och gör en polisanmälan.Ett bestridande som passa alla fakturor.(Bestrides på grund av vilseledande felaktig och aggressiv information.) Efter detta besridande behövs ingen mer kontakt med Skurkarna. Svara inte på de rödstämplade fejkade hot brev från kronofogden som inte fins för Ensidia och MNL invest. Om Ensidia ringer upp er”Ställ en motfråga. ”Vem är det som frågar” Svara aldrig med ett JA som de lätt kan maipulera genom teknik, lägg snabbt på telefonen. Det är upp till Ensidia att bevisa att det ha funnits en köpare av domänerna. Deras skrämselvapen är manipulerade inspelningar. Hot om Kronofogden och Tingsrätten. Vi kan ju förstå att många småföretagare som av räddsla att hamna hos kronofogden och Tingsrätten har betalat Bodfångarna åtskilliga millioner
    Men som kan läsas ovan om Mickes Tingsrättsmål där MNL Invest inte kom till förhandlingara så har dem inte mycket att komma med. Om det mot förmodan skulle bli någon mer Tingsrätt så håller vi lurade såklar ihop. Man kan vittna över telefon. KLICA IN PÅ SVENS FASEBOOKSIDA där vi kan väntilera och hjälpa varandra

  3. Mats skriver:

    –>Rolf
    Jag har läst Peter Forsmans blogg och även varit i kontakt med honom personligen och givetvis både bestridit fakturorna med tillhörande påminnelser och krav samt gjort en polisanmälan. Av mig får de inte en krona.
    Sen fick jag av en insatt tipset att själv registrera domänerna som en extra åtgärd.
    Självklart ställer även jag upp som vittne för behövande.

  4. Dan skriver:

    Har Ensidia äntligen gett upp eller är det bara tillfälligt lugnt? Är det någon som fått bluffakturor den senaste tiden?

  5. Henrik skriver:

    Jag fick min sista påminnelse för över en månad sen, sen ingenting mer. (På både de sista påminnelserna två hotades det med Kronofogde.)

  6. internetsweden skriver:

    @Mats – Stämmer, jag kanske skulle korslänkat mellan mina båda bloggar..
    //Peter Forsman (Internet Sweden)

  7. Gutav persson skriver:

    registrera domänerna själv direkt. Ensidia verkar inte göra detta förrän de fått betalt.
    Du kan även registrera domnänerna i någon annans namn om du inte vill ha ditt namn på domänen vid den fortsatta kampen mot Ensidia
    Även jag har sett domstolsbeslut från uppsala där bedragarna förlorade.

  8. Erik skriver:

    Är domänen upptagen av dig själv eller någon annan kan Ensidia omöjligen få rätt till ersättning för en tjänst de inte kan leverera. 100%
    Håller fullt med om att bästa reklmmendationen är att absolut inte betala och bestrid fakturan till både inkassobolaget och ensidia. Har själv gjort det med öppningsbevis på e-posten , i vanligt brev och mot mottagningsbevis. Ensidia löser inte ur brev mot mottagningsbevis men då är det bara att spar brevet som det är när posten returnerar det.

Leave a Reply