Varning för domänskojaren Svenska IT Registret (556755-6625)
mars 14th, 2010 Posted in Domänskojare, Svenska IT Registret (556755-6625)
Varning för Svenska IT Registret (556755-6625)
|
|
| Första kända aktivitet: | Registreringsdatum: 2008-04-09 Men på Svensk Handels varningslista sedan 080902 |
| Typ av varning: | Domänskojare per telefon Ringer upp företag och påstår; ”Vi har en kund som vill registrera din domän under andra toppdomäner men vi är tvingade att ge dig förtur, men vi måste ha ett snabbt besked..” Se övrig beskrivning längre ner. |
| Bolagsnamn: | Enheten för Domän & Registrering Stockholm AB Svenska IT Registret är”verksamhetsställe” |
| Organisationsnummer: | 556755-6625 |
| Verksamhetsnamn: | Svenska IT Registret |
| Domänadress/er: | svenskaitregistret.se, svenskaitregistret.com, svenskaitregistret.net, svenskaitregistret.org, svenskaitregistret.info |
| Innehavare domänadress/er: | Name:roman stankevitch Organization:Svenska IT Registret AB Street1:mailbox 3616 City:stockholm State/Province: Postal Code:11174 Country:SE Phone:+46.708889322 FAX:+46.708889322 |
| Registrar / Ombud / Webbhotell: | DOMENESHOP AS / SE Direkt |
| Namnservrar: | NS1.HYP.NET, NS2.HYP.NET, NS3.HYP.NET |
| IP-nummer: | - |
| Befattningsinnehavare (bolaget): | - |
| Styrelseledamöter (bolaget): | Nauzers, Aivars, Ordinarie ledamot, Bosatt utomlands Kosuka, Vita, Suppleant, Bosatt utomlands Lasseson, Savka Sixten (650516), Suppleant (Namnbytt från Taikon) |
| Andra kontaktpersoner (bolaget): | Roman Stankevitch/Stankiewicz (580522) |
| Boxadress: | Mailbox 3616 |
| Besöksadress: | - |
| Postnummer: | 111 74 |
| Ort: | Stockholm |
| Telefonnummer: | 070-9419401 |
| Faxnummer: | 077-1106071 |
| e-postadress: | - |
| Plusgironummer: | - 310507-9 (Naproxi KB) |
| Innehavare Plusgironummer: | Finns inget registrerat på bolaget (Använder NAPROXI KB BOX 3557, 111 74 STOCKHOLM) |
| Bankgironummer: | - BGNR: 205-2686 (Naproxi KB) |
| Innehavare Bankgironummer | Finns inget registrerat på bolaget (Använder NAPROXI KB HOLMSTA 225 810 65 SKÄRPLINGE ORGNR: 969730-0656) |
| Innehar F-skattsedel: | Registrerad för F-skatt |
| Är momsregistrerad: | Registrerad i Momsregistret |
| Tidigare kända aktiviteter: | Ja, detta bolag är bara det senaste av många av samma bakgrundsfigurer som systematiskt ”säljer/lurar” med ett bolag och direkt efter lägger över för indrivning i sitt andra bolag. Tidigare bolag (i Sverige) av dessa bakgrundsfigurer har varit Sellnet/Domänregistreringar Europa/IT-Verket mfl. Läs hänvisningen nedan och följ hur de exporterat bluffen ut i Europa och världen. |
| Relationer till andra bolag: | Ja, den direkta kopplingen är Naproxi KB och Quickfinans Sverige AB som fakturererar alla kunder till Svenska IT Registret. Naproxi KB Med på Svensk Handels varningslista Avregistrerad för F-skatt Har aldrig varit registrerad i Momsregistret Får enligt Finansinspektionen inte bedrifa indrivning åt annat bolag i Sverige. Quickfinans Sverige AB Avregistrerad för F-skatt Har aldrig varit registrerad i Momsregistret Får enligt Finansinspektionen inte bedrifa indrivning åt annat bolag i Sverige. |
| Övrigt: | Kända bakgrundsfigurer och målvakter i dessa bolag är: Daniel Philip Belevitch (861106) Igor Belevitch Pierre Andreas Grundström (730908) Verksamhetens webbsida http://www.svenskaitregistret.se går gentemot finska kunder under namnet: Naproxi http://www.svenskaitregistret.se/naproxinet/index.html och tysktalande kunder; DRI, Domain Register Internet http://www.svenskaitregistret.se/dri/impressum.html och Lettiska kunder; LDK, Latvijas Domenu Kontrole http://www.svenskaitregistret.se/lv/index.html och engelskspråkiga kunder; DRI, DomainRegister Internet http://www.svenskaitregistret.se/dri/index_eng.html och mot ryskspråkiga kunder; Latvijas Domenu Kontrole http://www.svenskaitregistret.se/lv/ru/index.html |
| Beskrivning / Händelseförlopp: | |
| Svenska IT Registret är ett ”verksamhetsställe” till Enheten för Domän & Registrering Stockholm AB (som bolaget har döpt om sig till)Detta är det Svenska ansiktet på den STORA aktören inom domänbedrägerier i Sverige (och Europa) de använder ett flertal adresser, telefonnummer som de hela tiden byter – allt för att förvilla och försvåra utredning och kontaktförsök. De byter styrelseledamöter ett par gånger innan de slutligen landar på målvakterna.Bolaget har nu två ej kontaktbara balter i styrelsen + en delgivningsbar person vid namn Lassesson (fd Taikon) som har ca 800 000 SEK i skulder, varav ca 100 000 i parkeringsböter. Så det ser ut som att det landat på de personer som kommer att stå fram tills att bolaget försätts i konkurs. Och de startar då upp verksamheten i ett nytt bolag, som så många gånger förr. Systematiskt och organiserat. Jag har gjort en mycket omfattande kartläggning av det jag kallar ”Sellnet-sfären” som du hittar här: http://www.internetsweden.se/category/swedish-domain-scam-exported-by-sweden/ (OBS börja läsa inläggen nerifrån) |
|


